Nu börjar vi båda att må bättre äntligen men vädret är så tråkigt att man inte vill sticka ut näsan.

Det regnar av och till, just nu har vi 7 plusgrader men på nätterna bara 3-4 grader.

Jag såg i mina anteckningar att just den här dagen för 2 år sedan snöade det, det hoppas jag vi slipper idag.

Katterna tycker inte om kylan utan ligger mest inne och sover, Epsilon myser i sin varma bädd med varmvattenflaskan utanför. Jag fyller på med nytt kokande vatten morgon och kväll så det håller sig varmt.

De har lite olika vanor, Delta har börjat med att vilja vara ute på nätterna och sova inne hela dagarna. Även om det ösregnar vill hon gå ut.

Alfa sover hela nätterna i min säng och är ute hela dagarna. De andra sover både natt och dag.

Jag är så glad att vi har ett varmt och torrt hus, ingen fukt här. När det regnar hårt och vinden slår på från norr måste vi stänga fönsterluckorna annars läcker vattnet in.

Vi prioterar att ha varmt och skönt och sätter på värmen när hösten och kylan börjar komma och sedan får termostaten sköta när det sätts igång.

Många som bor här tänker annorlunda vad gäller värme, de sätter på värmen ett par timmar om dagen och stänger sedan av. Husen kyls då ut och måste sedan värmas upp igen nästa gång. Vår erfarenhet är att detta blir dyrare eftersom det går åt massor med energi att höja temperaturen bara ett par grader.

Det är ju ingen överraskning att det blir vinter varje år men man budgeterar inte för att få värme.

På skoj räknade jag ut att om vi skulle röka var sin paket cigaretter om dagen a 45sek skulle det kosta 45x30x12x2= 32400sek per år.

För oss kostar värmen för en säsong (nov -mars) då värmen är på hela tiden numera 4400sek när vi bytt till luft/vatten värme.

När vi hade oljepannan kostade det 8700sek.

Vi har räknat ut vad våra driftskostnader är för ett år här i huset, inräknat är vatten, el, värme, försäkring och skatt både på hus och bil.

Kostnaden blir då 33500sek.

Som det mesta i livet handlar det om att prioritera och göra det man tycker är viktigt.